logo_ray

Pelitietotunnit ja vanhempainillat

Puhuttavatko digitaaliset pelit? Mietityttääkö lasten ja nuorten pelaaminen? Jos haluat tarttua peliaiheeseen ja tarvitset tueksi asiantuntijaa, kannattaa sinun tilata paikalle Pelitaito-kouluttaja. EHYT ry:llä on Pelitaito-kouluttajia ympäri Suomea ja he ovat valmiita keskustelemaan peliteemasta niin lasten ja nuorten kuin aikuistenkin kanssa.

Pelitaidon koulutuspaketit on suunniteltu kouluille ja oppilaitoksille, mutta ne sopivat pidettäväksi hyvin myös esimerkiksi nuorisotaloilla tai muissa lasten ja nuorten vapaa-ajan toiminnoissa.

Pelitietotunnit oppilaille

Oppilaille suunnatut pelitietotunnit perustuvat keskusteluun erilaisista pelaamiseen liittyvistä teemoista kohderyhmät huomioiden. Keskustelua herätellään muun muassa aiheeseen liittyvillä tietokilpailukysymyksillä sekä esittämällä väittämiä.

Alakouluissa pelituntien tavoitteena on, että oppilaat osaavat tunnistaa pelaamisen hyötyjä ja haittoja sekä ymmärtäisivät tasapainoisen suhteen pelaamisen ja muun elämän välillä. Osana kokonaisuutta keskustellaan muun muassa pelien ikärajoista ja pelaamisen hallinnasta sekä siihen liittyvistä säännöistä.

Ylempien luokkien oppilaiden kanssa tavoitteena on, että oppilaat ymmärtävät pelit ja pelikulttuurin laaja-alaisesti ja osaavat hahmottaa pelaamisen hallinnan osana elämänhallintaa. Keskustelut antavat eväitä arvioida paremmin pelaamisen vaikutusta omaan hyvinvointiin.

Vanhempainillat

Peliteemaiset vanhempainillat rakentuvat alustuksesta sekä yhteisestä keskustelusta/ ryhmäkeskusteluista. Niissä pyritään lisäämään vanhempien tietoutta pelimaailmasta ja kannustamaan heitä aktiivisempaan pelikasvatukseen.

Hinnat

Pelitietotunnit 1 pv (max 5 tuntia) & vanhempainilta 300€
Pelitietotunnit 1 pv (max 5 tuntia) 200€
Vanhempainilta 200€

Hintoihin lisätään kouluttajan matkakulut.

Tilaukset

Jos haluat lisätietoja tai tilata Pelitaito-kouluttajan koulullesi tai vanhempainiltaan, ota yhteyttä Aino Harvolaan tai EHYT ry:n aluekoordinaattoriin omalla alueellasi.

Uusimaa, pääkaupunkiseutu ja Kanta-Häme
Aino Harvola puh. 050 345 9449

Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Päijät-Häme
Heli Vaija puh. 044 510 0228

Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja Satakunta
Anne Mikkola puh. 044 055 9920

Keski-Suomi
Harri Jukkala puh. 0400 274 823

Itä-Suomi
Terttu Huttunen puh. 0400 469 769

Pohjois-Suomi
Sinikka Korpela puh. 0400 274 833
Saija Himanka puh. 050 439 1610

Sähköpostisoiteet ovat muodossa etunimi.sukunimi@ehyt.fi

This entry was posted on 30 tammikuu at 14:45 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.